Κέντρα Ξένων Γλωσσών Μέλισσα Μανωλούδη Σταυρίδου - Lagkadás

Μυστήριο στο Καρναβάλι των ΚΞΓ ΜΑΝΩΛΟΥΔΗ

2024-06-19

Ένα Καρναβαλικό Μυστήριο Ξεδιπλώνεται!!

Μια Περιπέτεια για την εύρεση του Χαμένου Στέμματος της Βασίλισσας του Καρναβαλιού Αρχίζει!!

Συνδυάζοντας Ευφυΐα και Ένταση Εξιχνιάσαμε το Μυστήριο!!

Όλα άρχισαν το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης στο σχολείο μας στα Λαγυνά!!!

Ανακοινώθηκε ότι το στέμμα της Βασίλισσας του Καρναβαλιού, ένα πολύτιμο σύμβολο του πνεύματος και της ενότητας του καρναβαλιού, έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς την παραμονή της στέψης της.

Χωρίς αυτό, η παρέλαση δεν μπορεί να αρχίσει και οι εορτασμοί του καρναβαλιού κινδυνεύουν. Ο θρύλος λέει ότι το στέμμα κρατά τη μαγεία που διατηρεί το καρναβάλι ζωντανό.

Ομάδες ατρόμητων Ντετέκτιβ αναλαμβάνουν να αποκαλύψουν το μυστήριο πίσω από το χαμένο στέμμα και να αποκαταστήσουν το πνεύμα του καρναβαλιού εγκαίρως για την παρέλαση. Τα στοιχεία που έχουν είναι αινιγματικά και απαιτούν διαύγεια και ομαδική δουλειά για να τα ερμηνεύσουν.

Η παράδοση του καρναβαλιού κρέμεται από μια κλωστή!! Ανακαλύψτε, λοιπόν, τα στοιχεία, λύστε τους γρίφους και συνδυάστε τις δυνάμεις σας για να βρείτε τη στέμμα πριν την παρέλαση του καρναβαλιού!

Κάθε φωτογραφία κρύβει ένα στοιχείο που οδηγεί στην επόμενη κίνηση. Είστε έτοιμοι να διασχίσετε τον λαβύρινθο των στοιχείων και να ξετυλίξετε το μυστήριο;

Clue #1: "Under the moon's gaze, by the whispering waters, the first key lies where the festive lights dim." "Υπό το βλέμμα του φεγγαριού, δίπλα στα ψιθυριστά νερά..."

Clue #2: "Midnight at the Carousel." "Μεσάνυχτα στο Καρουζέλ..."

Clue #3: "Seek the guardian of the night, where laughter blends with fright." "Εκεί που το γέλιο συναντά τον τρόμο..."

Clue #4: "I stand not alone, yet no reflection I cast, where I rest, the crown's glory lasts." "Αντανάκλαση χωρίς είδωλο, η αιωνιότητα του στέμματος..."

Καλή τύχη, ατρόμητοι Ντετέκτιβ!!!

Προφανώς και δεν υπήρχε χαμένο στέμμα ούτε και προσλάβαμε Ντετέκτιβ!

Όλο το project διεξήχθη στις τάξεις του σχολείου μας στα Λαγυνά!

Δείτε μας καθώς βουτάμε στο επίκεντρο του Μυστηρίου του Καρναβαλιού μας σε αυτό το συναρπαστικό βίντεο : https://youtube.com/shorts/5uazcBKk-wc

Παρακολουθήστε την ομάδα μας να συνθέτει τα κομμάτια του παζλ, με κάθε στοιχείο να μας φέρνει πιο κοντά στην μεγάλη αποκάλυψη. Από την αποκρυπτογράφηση αινιγματικών υποδείξεων στο σταυρόλεξο, την αναζήτηση πίσω από το ρολόι, μέχρι και την ανακάλυψη ενός κρυμμένου μηνύματος στο πιο απρόσμενο από τα μέρη – τη Λίμνη στην Τουαλέτα.

Ήταν μια κούρσα ενάντια στο χρόνο, την ευφυΐα, και τη δεξιότητα στην αναζήτησή μας να ανακτήσουμε το χαμένο στέμμα του καρναβαλιού.

Μη χάσετε ούτε μια στιγμή από τη συναρπαστική περιπέτειά μας!

Συγχαρητήρια Ιφιγένεια, Στέλλα, Στελλίτσα, Φανή, Ιωάννη, Στέλιο και Αλέξανδρε!!

Συγχαρητήρια κύριε Βασίλη για την υπέροχη οργάνωση του project!!

Συνδυάζοντας την εφευρετικότητα, τη δημιουργία, την εξερεύνηση και με ένα διευρυμένο γνωστικό πεδίο, οι μαθητές των Manoloudi Language Schools βιώνουν τη γλώσσα και ανακαλύπτουν τις πτυχές της εμπλουτίζοντας το λεξιλόγιό τους και εμβαθύνοντας στη γραμματική με τρόπο ευχάριστο.