Κέντρα Ξένων Γλωσσών Μέλισσα Μανωλούδη Σταυρίδου - Lagkadás

Present Continuous is an Ice Cream

2024-05-28

Από τη στιγμή που ξεκίνησε η διδασκαλία, η αγωνία γέμισε τον αέρα.

Στις πολυάσχολες αίθουσες των Manoloudi Language Schools, συμβαίνει κάτι μαγικό. Μεταξύ των μαθημάτων, των γέλιων και των πολύ ανυπόμονων προσώπων των μικρών μας μαθητών, αναπτύσσεται ένα ταξίδι - ένα ταξίδι ανακάλυψης της Αγγλικής γλώσσας.

Σε μια πρόσφατη Βιωματική διδασκαλία που εστιάστηκε στον Present Continuous – Ενεστώτα Διαρκείας, οι μαθητές μας ξεκίνησαν ένα ταξίδι που όχι μόνο εμπλούτισε τις γλωσσικές τους δεξιότητες, αλλά και γέμισε τις καρδιές τους με ενθουσιασμό και θαυμασμό.

Τα παιδιά μπήκαν στην αίθουσα!! Ήταν έτοιμα να εξερευνήσουν τον κόσμο των ρημάτων!! Τα μάτια τους έλαμπαν από ανυπομονησία!! Με κάθε λεπτό που περνούσε, η περιέργειά τους αυξανόταν, είχαν ανυπομονησία να εξερευνήσουν τα μυστήρια αυτού του γραμματικού φαινομένου.

Με παιχνίδια και ζωντανές δραστηριότητες, οι καθηγητές μας καθοδήγησαν τα παιδιά και δίδαξαν τις λεπτομέρειες του Present Continuous – Eνεστώτα Διαρκείας. Μέσω παιχνιδιών και διαδραστικών ασκήσεων, μάθανε να εκφράζουν ενέργειες που συμβαίνουν στην εκάστοτε στιγμή, ανακαλύπτοντας τη μαγεία της γλώσσας να αναπτύσσεται μπροστά στα μάτια τους.

Πέντε βήματα ακολουθήσαμε:

Βήμα 1: Ενθάρρυνση της Συμμετοχής

Από την αρχή του μαθήματος, οι μαθητές κλήθηκαν να συμμετάσχουν ενεργά, με κίνηση και δράση και όχι να ακούν παθητικά το δάσκαλο. Αυτό δημιούργησε ένα περιβάλλον που ενθάρρυνε την εκφραστικότητα και τη συμμετοχή.

Βήμα 2: Παιχνίδια και Δραστηριότητες

Οι μαθητές απέκτησαν εμπειρία στον Ενεστώτα Διαρκείας μέσω διαφόρων παιχνιδιών και δραστηριοτήτων. Από το να τραγουδάνε Head and shoulders, knees and toes μέχρι να ρίχνουν και να πιάνουν μπάλες, η διασκέδαση συνδυάστηκε με την εκμάθηση.

Βήμα 3: Σύνδεση με την Πραγματική Ζωή

Οι δραστηριότητες εστίασαν σε καθημερινές καταστάσεις και δραστηριότητες, όπως το φαγητό – I am eating και οι δραστηριότητες στο σπίτι you are cooking, προσδίδοντας έτσι πρακτική σημασία στην εκμάθηση.

Βήμα 4: Επανάληψη και Ενδυνάμωση

Με επαναλαμβανόμενες ασκήσεις και ανάδραση, οι μαθητές εδραιώθηκαν στον Present Continuous – Ενεστώτα Διαρκείας, ενισχύοντας την κατανόησή τους και τις γλωσσικές τους δεξιότητες.

Βήμα 5: Καθοδήγηση και Υποστήριξη

Μέσω της καθοδήγησης και της ατομικής προσέγγισης, κάθε μαθητής έλαβε την υποστήριξη που χρειαζόταν για να προχωρήσει στην εκμάθηση αυτού του Γραμματικού Φαινομένου.

Μέσω αυτών των βημάτων, οι μαθητές απόλαυσαν μια δυναμική και Βιωματική προσέγγιση στην εκμάθηση του Present Continuous – Ενεστώτα Διαρκείας, με κάθε δραστηριότητα να είναι μια ευκαιρία για να ανακαλύψουν και να εκφράσουν τη γλώσσα με ενθουσιασμό και δημιουργικότητα.

Αλλά πέρα από τη γραμματική και το λεξιλόγιο, κάτι πραγματικά ξεχωριστό συνέβη στα σχολεία μας. Καθώς τα παιδιά χόρευαν και γελούσαν, τραγουδούσαν, ανακάλυψαν τη δύναμη της επικοινωνίας - τη δυνατότητα να εκφράζουν τον εαυτό τους, να συνδέονται με άλλους και να μοιράζονται στη χαρά της μάθησης μαζί.

Σε κάθε χαμόγελο, σε κάθε γέλιο και σε κάθε στιγμή κατανόησης, παρακολουθήσαμε τη δύναμη της Βιωματικής μάθησης. Είδαμε τις αμφίβολες φωνές να γίνονται πιο δυνατές, τα αναποφάσιστα βήματα να γίνονται πιο τολμηρά και τα περίεργα μυαλά να ανοίγουν ευρύτερα στις δυνατότητες που βρίσκονται μπροστά τους.

Καθώς η διδασκαλία έφτανε στο τέλος της, οι καρδιές μας γέμιζαν από περηφάνια για το απίστευτο ταξίδι που είχαμε μοιραστεί με τους μαθητές μας. Για σε εκείνες τις πολύτιμες στιγμές, δεν απλώς διδαχθήκαμε γλώσσα - δημιουργήσαμε αναμνήσεις, ενθάρρυνση συνδέσεων και ανάψαμε μια παράδοση μάθησης που θα διαρκέσει μια ζωή.

Έτσι, καθώς αποχαιρετούμε μια ακόμα ημέρα των Manoloudi Language Schools, περιμένουμε με ανυπομονησία τις νέες γλωσσικές περιπέτειες. Γιατί στα σχολεία μας, κάθε διδασκαλία δεν είναι απλώς μια ευκαιρία για μάθηση - είναι μια γιορτή της ομορφιάς της γλώσσας, της χαράς της ανακάλυψης και της μαγείας της μάθησης μαζί.